Tagi
Szukaj

Wprowadź szukany wyraz bądź frazę:
Wyniki wyszukiwania (362):

301. Jabłka zapiekane z cynamonem
Skladniki:
6 dużych winnych jabłek
2 łyżki masła roślinnego
3 łyżki miodu
8 dag rodzynek
8 dag posiekanych migdałów
szczypta imbiru
1 opakowanie śmietany kremówki (200 g)
2 łyżeczki cukru
2 łyż...
302. Krem malinowy
Skladniki:
pół litra malin świeżych lub pasteryzowanych z niewielką ilością cukru
szklanka mleka
szklanka ubitej śmietany
2 łyżki żelatyny w proszku
łyżka cukru pudru

Sposób przyrządzenia:
Żelatynę r...
303. Szaszłyki w szafranie
Skladniki:
1,5 cytryny
35 dag mięsa z piersi kurczaka bez skóry
1 g szafranu
sól
papryka ostra
pieprz czarny

Sposób przyrządzenia:
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wyciskamy...
304. Skrzydełka ala KFC
Skladniki:
8 skrzydełek kurczaka
dwa jajka
2 łyżki masła
sól
curry
ostra papryka
mąka
mleko
olej
bułka tarta
płatki kukurydziane

Sposób przyrządzenia:
Skrzyd...
305. Strogonow
Skladniki:
0,5 kg wołowiny
0,5 kg pieczarek
2 cebule
1 mały koncentrat pomidorowy
rosołek wołowy
masło
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wołowinę pociąć w paski (około 1cm x 4-5cm...
306. Polędwica z pieczarkami
Skladniki:
60 dag polędwicy wołowej
2 średnie cebule
20 dag pieczarek
4 ogórki konserwowe
20 dag masła lub margaryny
sól
pieprz
2 łyżki mąki
1 szklanka rosołu (instant)
25 dag kremówki
307. Wołowina w jarzynach
Skladniki:
200 g wołowiny
kilka kropli oleju sezamowego
kawałek korzenia imbiru
4 łyżki oleju słonecznikowego
4 cebule dymki
350 g bakłażana lub cukini, dyni lub ugotowanej fasolki szparagowej
2 łyżeczki sos...
308. Zrazy bite
Skladniki:
700 g wołowiny z udźca (zrazowej)
10 g mąki do oprószenia zrazów
60 g tłuszczu
100 g cebuli
5 ziaren ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
1 liść laurowy
1/2 szklanki śmietany
20 g mąk...
309. Wołowina z porami
Skladniki:
50 dag wołowiny
2 cebule
2 łyżki masła
sól
pieprz
słodka papryka
3 pory
50 dag marchewki
50 dag ziemniaków
3 kostki rosołu wołowego
4 gałązki natki
świeże zioła ...
310. Rolada wołowa
Skladniki:
1 kg wołowiny
150 g pieczarek
100 ml bulionu
100 g kabanosów
100 ml białego wytrawnego wina
3 jajka
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól
pieprz
bazylia
ziele angielskie<...


UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności