Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Szynka miodowa

Składniki:
1,5 kg szynki ze skórką
1 kieliszek białego wina
goździki
sól
pieprz
4 łyżki miod

Sposób przyrządzenia:
Szynkę posmarować miodem, oprószyć solą i pieprzem. W skórkę wbić gęsto goździki. Przełożyć szynkę na blachę wyłożoną folią aluminiową i piec w temperaturze 200 stopni, aż się zarumieni. Wlać wtedy wino, zagiąć brzegi folii, zacisnąć nad mięsem i piec w temperaturze 170 stopni przez 1,5 godziny.

Dodano: 31-03-2009
Odsłon: 1554
Obecna ocena: 3, głosów: 3
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności