Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Schab pieczony

Skladniki:
2-3 kg schabu
5 ząbków czosnku
sól
0.5 łyżeczki majeranku
1 kg jabłek

Sposób przyrządzenia:
Oczyszczone mięso umyć, wykroić kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i wymieszanym z majerankiem. Mięso obsznurować. Ułożyć na brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zrumienić, a następnie piec podlewając od czasu do czasu wodą. Jabłka umyć i pozostawić w całości - wykroić tylko gniazda nasienne. Pod koniec pieczenia obłożyć nimi schab. Upieczony obłożyć jabłkami i pieczonymi ziemniakami.

Dodano: 02-04-2009
Odsłon: 2053
Obecna ocena: 3.5, głosów: 6
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności