Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Babka cytrynowa

Skladniki:
35 dag mąki
25 dag masła
odrbina szafranu
2 łyżki alkoholu
1 szklanka cukru pudru
4 jajak
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy

Sposób przyrządzenia:
Cukier puder zmiksuj z masłem i sokiem z cytryny. Miksując dodawaj po jednym jajku oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. W małej miseczce zalej szafran przygotowanym alkoholem najlepiej wódka). Po 15 min odsącz szafran z alkoholu, który wlej do ciasta. Ciasto włóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Piecz około 60 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Dodano: 02-04-2009
Odsłon: 1531
Obecna ocena: 0 głosów
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności