Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Biała kiełbasa po staropolsku

Składniki:
1 kg surowej białej kiełbasy
1 łyżka smalcu bez skwarek
2 łyżki oliwy
3 cebule

Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę włożyć do rondla, zalać wodą, dodać smalec, oliwę i wolno podgrzewać na średnim ogniu bez przykrycia. Po odparowaniu wody kiełbasę zrumienić na złocisty kolor, przykryć warstwą pokrojonych cebul i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula nabierze lekko brunatnego koloru. Podzielić na porcje.

Dodano: 31-03-2009
Odsłon: 1885
Obecna ocena: 2.75, głosów: 8
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności