301. Sałatka kolorowa Skladniki: mała kapusta pekińska średnia papryka czerwona 2-3 pomidory puszka kukurydzy czerwona cebula szczypiorek ziarna słonecznika jogurt smietana 12% sos sałatkowy knorra na przykła... |
302. Sałatka orientalna Skladniki: 2 szklanki długoziarnistego ryżu 5 łyżek oleju 2 łyżki orzeszków ziemnych garść orzechów makademia lub laskowych 5 dag rodzynek cebula duży ząbek czosnku świeży imbir strąk czerwoneg... |
303. Surówka z kapusty pekińskiej Skladniki: główka kapusty pekińskiej puszka groszku zielonego puszka kukurydzy słoik ogórków konserwowych jedna papryka czerwona sól pieprz cukier oliwa z oliwek czosnek (jeden ząbek) |
304. Ciasto ze śliwkami i kruszonką Skladniki: Ciasto drożdżowe: 180 ml mleka 375 g maki 40 g drożdży 50 g cukru 75 g margaryny 75 g posiekanych orzechów laskowych Na wierzch: 2 kg śliwek 100 g cukru łyżeczka cynamo... |
305. Deser serowo - miodowy Skladniki: 1 serek homogenizowany 2 łyżki słodkiej śmietanki łyżeczka cukru łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu sok z cytryny duża łyżka płynnego miodu kruche ciasteczka do przybrania |
306. Jabłka zapiekane z cynamonem Skladniki: 6 dużych winnych jabłek 2 łyżki masła roślinnego 3 łyżki miodu 8 dag rodzynek 8 dag posiekanych migdałów szczypta imbiru 1 opakowanie śmietany kremówki (200 g) 2 łyżeczki cukru 2 łyż... |
307. Krem malinowy Skladniki: pół litra malin świeżych lub pasteryzowanych z niewielką ilością cukru szklanka mleka szklanka ubitej śmietany 2 łyżki żelatyny w proszku łyżka cukru pudru Sposób przyrządzenia: Żelatynę r... |
308. Szaszłyki w szafranie Skladniki: 1,5 cytryny 35 dag mięsa z piersi kurczaka bez skóry 1 g szafranu sól papryka ostra pieprz czarny Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wyciskamy... |
309. Skrzydełka ala KFC Skladniki: 8 skrzydełek kurczaka dwa jajka 2 łyżki masła sól curry ostra papryka mąka mleko olej bułka tarta płatki kukurydziane Sposób przyrządzenia: Skrzyd... |
310. Strogonow Skladniki: 0,5 kg wołowiny 0,5 kg pieczarek 2 cebule 1 mały koncentrat pomidorowy rosołek wołowy masło sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wołowinę pociąć w paski (około 1cm x 4-5cm... |