Kuchnia polska - przepisy.
Strogonow
Skladniki:
0,5 kg wołowiny
0,5 kg pieczarek
2 cebule
1 mały koncentrat pomidorowy
rosołek wołowy
masło
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Wołowinę pociąć w paski (około 1cm x 4-5cm), usmażyć na maśle (aż wyparuje woda), posolić, wrzucić do gara, zalać wodą, włożyć rosołek wołowy i gotować około 50 minut. W tym czasie pokroić pieczarki (wzdłuż), usmażyć na maśle (aż wyparuje woda), nie solić! Dodać do podgotowanej wołowiny. Cebule usmażyć na maśle, włożyć do wołowiny i pieczarek. Na maśle usmażyć koncentrat, wrzucić do gara z wołowiną. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić. Powinno być pikantne.
Dodano: 09-04-2009 Odsłon: 5642
|
|
Obecna ocena: 3.05, głosów: 40
|