Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Strogonow

Skladniki:
0,5 kg wołowiny
0,5 kg pieczarek
2 cebule
1 mały koncentrat pomidorowy
rosołek wołowy
masło
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wołowinę pociąć w paski (około 1cm x 4-5cm), usmażyć na maśle (aż wyparuje woda), posolić, wrzucić do gara, zalać wodą, włożyć rosołek wołowy i gotować około 50 minut. W tym czasie pokroić pieczarki (wzdłuż), usmażyć na maśle (aż wyparuje woda), nie solić! Dodać do podgotowanej wołowiny. Cebule usmażyć na maśle, włożyć do wołowiny i pieczarek. Na maśle usmażyć koncentrat, wrzucić do gara z wołowiną. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić. Powinno być pikantne.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 5642
Obecna ocena: 3.05, głosów: 40
Oceń zasób:
Komentarze
Jan Kowals
14-06-2012, 00:27:03
Najbardziej prymitywny przepis na stroganowa (STROGANOWA)z jakim się spotkałem.

18-06-2012, 10:07:03
Z pewnością większość ludzi się myli i rację ma Janek Kowalski i danie nazywa się "strogAnow"... ;)
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności