Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Krem malinowy

Skladniki:
pół litra malin świeżych lub pasteryzowanych z niewielką ilością cukru
szklanka mleka
szklanka ubitej śmietany
2 łyżki żelatyny w proszku
łyżka cukru pudru

Sposób przyrządzenia:
Żelatynę rozprowadzamy niewielką ilością mleka (najlepiej w większym garnku z gorącą wodą), łączymy z pozostałym mlekiem oraz sokiem z malin. Owoce miksujemy lub rozgniatamy ręcznie z cukrem pudrem, dodajemy do mleka z sokiem, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i rozkładamy krem w miseczkach lub pucharkach. Mocno chłodzimy w lodówce, a podając dekorujemy pozostawioną niewielką ilością śmietany oraz malinami.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 1750
Obecna ocena: 3, głosów: 2
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności