Kuchnia polska - przepisy.
Jaja z pieczarkami
Skladniki:
4 jajka na twardo
10 pieczarek
1/2 cebuli
2 łyżki posiekanej natki
2 łyżki majonezu
łyżka oleju
sól, pieprz, tymianek
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki i cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać na patelni, włożyć grzyby, oprószyć szczyptą tymianku i przesmażyć. Dodać cebulę, zeszklić. Całość ostudzić. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtko. Pieczarki i cebulę zmiksować z żółtkami. Dodać majonez i natkę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Pastą napełnić połówki jajek.
Dodano: 02-04-2009 Odsłon: 1451
|
|
Obecna ocena: 2.87, głosów: 8
|