Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Ćwikła

Skladniki:
buraczki
kminek
wino czerwone wytrawne
sok z cytryny
chrzan
sól

Sposób przyrządzenia:
Buraczki upiec w skórce, obrać i zetrzeć na tarce do mizerii. Do miski z mizerią buraczaną wsypać sparzony wrzątkiem kminek, zalać całość winem, a następnie sokiem buraczanym. Całość skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać chrzan, posolić i wszystko dokładnie, delikatnie wymieszać. Przełożyć do słoików i odstawić na okóło 2 dni w chłodne miejsce, aby dojrzała.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 1575
Obecna ocena: 3, głosów: 5
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności