Kuchnia polska - przepisy.
Wołowina z porami
Skladniki:
50 dag wołowiny
2 cebule
2 łyżki masła
sól
pieprz
słodka papryka
3 pory
50 dag marchewki
50 dag ziemniaków
3 kostki rosołu wołowego
4 gałązki natki
świeże zioła do dekoracji
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na kawałki, cebulę w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę i mięso. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Pory i marchewki pociąć w plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki. Pokrojone warzywa włożyć do garnka. Podlać 2 i 1/2 litra wody, wrzucić kostki rosołowe. Przykryć garnek i gotować potrawę godzinę na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Pod koniec gotowania dodać grubo posiekaną natkę. Danie udekorować świeżymi ziołami.
Dodano: 09-04-2009 Odsłon: 2578
|
|
Obecna ocena: 4, głosów: 3
|