Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Schab duszony ze śliwkami

Skladniki:
800 g schabu
60 g tłuszczu
100 g cebuli
100 g suszonych śliwek
sól
majeranek

Sposób przyrządzenia:
Umyte suszone śliwki namoczyć w szklance przegotowanej wody. Schab natrzeć solą z majerankiem, zrumienić z obu stron na tłuszczu, dodać cebulę, podlać małą ilością wody, przykryć, dusić około 25 minut. Dodać do schabu śliwki razem z wodą, w której się moczyły, i dusić jeszcze około 25 minut. Miękkie mięso wyjąć, pokroić na porcje. Podawać schab z ziemniakami, przybrany śliwkami.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 2655
Obecna ocena: 3, głosów: 2
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności