Kuchnia polska - przepisy.
Kotlety schabowe
Skladniki:
600 g schabu
1 jajko
60 g tartej bułki
10 g mąki
sól
tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Ostrym nożem starannie oddzielić mięso od kości. Pokroić otrzymane mięso w poprzek na 5 porcji. Każdą porcję lekko rozbić tłuczkiem, posolić. Przygotować trzy płaskie talerzyki: na pierwszym wsypać mąkę, na drugi rozbić jajko i roztrzepać dobrze widelcem, na trzecim wsypać bułkę tartą. Każdy kawałek mięsa panierować najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce. Rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć na nim kotlety.
Dodano: 09-04-2009 Odsłon: 1479
|
|
Obecna ocena: 3.5, głosów: 4
|