Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Szaszłyki w szafranie

Skladniki:
1,5 cytryny
35 dag mięsa z piersi kurczaka bez skóry
1 g szafranu
sól
papryka ostra
pieprz czarny

Sposób przyrządzenia:
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do niego szafran, sól, pieprz i paprykę. Dokładnie mieszamy składniki marynaty po czym przekładamy do niej mięso. Odstawiamy na około pół godziny do lodówki. Kostki mięsa nadziewamy na patyczki do szaszłyków i grilujemy, aż do uzyskania pożądanej miękkości, koloru i zapachu.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 1716
Obecna ocena: 3, głosów: 9
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności