Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Szarlotka

Skladniki:
3,5 szkl mąki
3/4 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
1 całe jajko
2 żółtka
3 łyżki kwaśnej śmietany
jabłka

Sposób przyrządzenia:
Robimy kruche ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną rozkładamy na blasze, posypujemy odrobiną bułki tartej i układamy jabłka (prażone, bądz cząstki), na wierzchu układamy drugą część ciasta. Pieczemy około godzinę na złoty kolor.

Dodano: 03-04-2009
Odsłon: 1404
Obecna ocena: 3, głosów: 2
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności