Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Babeczki

Składniki:
3,5 szklanki mąki
1/2 l mleka
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
3 jajka
15 dag masła
aromat waniliowy
rodzynki

Sposób przyrządzenia:
Masło utrzeć z cukrem, wbić żółtka i wyrobić masę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem. Następnie dodać aromat, mleko i pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Dodać rodzynki. Piec w foremkach na złoty kolor.

Dodano: 31-03-2009
Odsłon: 1318
Obecna ocena: 2, głosów: 2
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności