Kuchnia polska - przepisy.
Serniczek na zimno z borówkami
Skladniki:
1 opakowanie sernika na zimno
0,5 l śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru
biszkopty okrągłe
borówki
galaretka cytrynowa, truskawkowa i 2 pomarańczowe
Sposób przyrządzenia:
Na początek rozpuszczamy galaretki cytrynową i truskawkową oddzielnie a pomaranczowe razem (wszytsko zgodnie z opisem na opakowaniu). Sernik przygotowujemy zgodnie z opisem i na koniec dodajemy truskawkową galaretkę już tężejącą. Wylewamy to na blache wcześniej przygotowaną (najlepiej wyłożyć złotkiem lub pergaminem). Na sernik kładziemy blisko siebie biszkopty. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem aż będzie dość gęsta i dodajemy powoli tężejącą galaretką cytrynową. Gotowe wylewamy na biszkopty. Na śmietanę kładziemy borówki wcześniej wymyte. Powoli zalewamy tężejącą galaretką pomarańczową. Wkładamy do lodówki aby schłodzić.
Dodano: 07-04-2009 Odsłon: 1726
|
|
Obecna ocena: 1, głosów: 1
|