Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Serniczek na zimno z borówkami

Skladniki:
1 opakowanie sernika na zimno
0,5 l śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru
biszkopty okrągłe
borówki
galaretka cytrynowa, truskawkowa i 2 pomarańczowe

Sposób przyrządzenia:
Na początek rozpuszczamy galaretki cytrynową i truskawkową oddzielnie a pomaranczowe razem (wszytsko zgodnie z opisem na opakowaniu). Sernik przygotowujemy zgodnie z opisem i na koniec dodajemy truskawkową galaretkę już tężejącą. Wylewamy to na blache wcześniej przygotowaną (najlepiej wyłożyć złotkiem lub pergaminem). Na sernik kładziemy blisko siebie biszkopty. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem aż będzie dość gęsta i dodajemy powoli tężejącą galaretką cytrynową. Gotowe wylewamy na biszkopty. Na śmietanę kładziemy borówki wcześniej wymyte. Powoli zalewamy tężejącą galaretką pomarańczową. Wkładamy do lodówki aby schłodzić.

Dodano: 07-04-2009
Odsłon: 1681
Obecna ocena: 1, głosów: 1
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności