Kuchnia polska - przepisy.
Krem malinowy
Skladniki:
pół litra malin świeżych lub pasteryzowanych z niewielką ilością cukru
szklanka mleka
szklanka ubitej śmietany
2 łyżki żelatyny w proszku
łyżka cukru pudru
Sposób przyrządzenia:
Żelatynę rozprowadzamy niewielką ilością mleka (najlepiej w większym garnku z gorącą wodą), łączymy z pozostałym mlekiem oraz sokiem z malin. Owoce miksujemy lub rozgniatamy ręcznie z cukrem pudrem, dodajemy do mleka z sokiem, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i rozkładamy krem w miseczkach lub pucharkach. Mocno chłodzimy w lodówce, a podając dekorujemy pozostawioną niewielką ilością śmietany oraz malinami.
Dodano: 09-04-2009 Odsłon: 1792
|
|
Obecna ocena: 3, głosów: 2
|