Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Wątróbka w jajkach

Skladniki:
8 jajek
2 wątróbki drobiowe
3 łyżki startego żółtego sera
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
1 por
sól
pieprz
natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotować na twardo, przekroić ostrym nożem wzdłuż na połówki, wyjąć białko i żółtko, drobno posiekać. Wątróbkę przesmażyć 3 minuty z każdej strony na oleju. Po ostudzeniu drobno posiekać. Por poszatkować na drobno i połączyć z jajkami i wątróbką. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem, napełnić ją skorupki jaj, aby farsz lekko wystawał ponad skorupkę, wierzch posypać startym serem. Jajka ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, zapiekać w piekarniku przez 15 minut.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 1778
Obecna ocena: 2, głosów: 2
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności