Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Surówka z jabłkiem, kalarepką i marchewką

Skladniki:
3 kalarepki
1 jabłko
1 marchewka
2 łyżki posiekanych orzechów
1 jogurt naturalny
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kalarepkę, jabłko, marchewkę obrać, umyć, osączyć. Jabłko oczyścić z gniazda nasiennego i wraz z kalarepką i marchewką zetrzeć na tarce. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny oraz cukrem pudrem, doprawić pieprzem i solą. Surówkę polać jogurtem, posypać orzechami i wymieszać.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 1411
Obecna ocena: 3, głosów: 2
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności