Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Wołowina z porami

Skladniki:
50 dag wołowiny
2 cebule
2 łyżki masła
sól
pieprz
słodka papryka
3 pory
50 dag marchewki
50 dag ziemniaków
3 kostki rosołu wołowego
4 gałązki natki
świeże zioła do dekoracji

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na kawałki, cebulę w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę i mięso. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Pory i marchewki pociąć w plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki. Pokrojone warzywa włożyć do garnka. Podlać 2 i 1/2 litra wody, wrzucić kostki rosołowe. Przykryć garnek i gotować potrawę godzinę na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Pod koniec gotowania dodać grubo posiekaną natkę. Danie udekorować świeżymi ziołami.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 2530
Obecna ocena: 4, głosów: 3
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności