Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Wołowina w jarzynach

Skladniki:
200 g wołowiny
kilka kropli oleju sezamowego
kawałek korzenia imbiru
4 łyżki oleju słonecznikowego
4 cebule dymki
350 g bakłażana lub cukini, dyni lub ugotowanej fasolki szparagowej
2 łyżeczki sosu rybnego
200 ml bulionu warzywnego
sól
pieprz
świeża lub suszona bazylia

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w cienkie paski, posypać utartym imbirem i skropić olejem sezamowym, odstawić pod przykryciem na 5 minut. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć mięso. Dodać pokrojoną cebulę i bakłażana, doprawić solą, pieprzem i sosem rybnym, zalać bulionem. Gotować pod przykryciem 10 minut na bardzo małym ogniu. Przed podaniem posypać bazylią.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 2634
Obecna ocena: 2.5, głosów: 4
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności