Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Kotlety mielone

Skladniki:
0,5 kg mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)
1 mała bułka
1 jajko
sól
pieprz
tarta bułka
2 łyżki smalcu
1 mała cebula

Sposób przyrządzenia:
Do zmielonego mięsa dodać jajko, namoczoną bułkę, przyprawy i podsmażoną lekko cebulę. Wlać trochę wody i wyrobić. Na desce posypaną tartą bułką formować kotlety dokładnie obtaczając w bułce. Na dobrze rozgrzanym smalcu smażyć kotlety na rumiano z obu stron, przełożyć je do rondla, na wierzchu położyć po kawałeczku masła roślinnego, skroplić wodą, przykryć i trzymać chwilę na małym ogniu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 1510
Obecna ocena: 4, głosów: 2
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności