Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Gulasz drobiowy

Skladniki:
50 dag żołądków drobiowych
włoszczyzna (bez kapusty)
1/2 szklanki śmietany
1 cebula
1 łyżka masła
sos sojowy
pęczek koperku
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia:
Żołądki bardzo dokładnie oczyścić i kilka razy opłukać. Zalać osoloną wodą, gotować około 30 minut. Jarzyny umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Gdy żołądki będą na wpół miękkie, dodać warzywa i gotować razem do miękkości. Podroby wyjąć w wywaru, pokroić w niewielkie paseczki. Włoszczyznę osączyć na sicie i pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, posiekać w drobną kostkę. W dużym rondlu roztopić masło. Przełożyć do niego mięso i warzywa, wlać śmietanę i dodać cebulę. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu, przez cały czas mieszając. Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem. Koperek umyć, osączyć i posiekać. Posypać nim potrawę. Gulasz podawać z kaszą gryczaną lub pieczywem.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 2548
Obecna ocena: 3.44, głosów: 9
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności