Najlepsze
Kategorie


Kuchnia polska - przepisy.
Drobiowe udka po belgijsku

Skladniki:
4 pojedyncze filety z kurczaka
1/2 łyżeczki chili w proszku
4 nieduże udka
1 szklanka jasnego piwa
5 dag rodzynek
1 łyżka masła
listek laurowy
3 cebule
6 plasterków boczku
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
cukier

Sposób przyrządzenia:
Rodzynki zalać piwem, dodać cukier i moczyć godzinę, osączyć. W tym czasie przygotować udka kurczaków, ułożyć na żaroodpornym półmisku, skropić piwem i oliwą, dodać przyprawy, ułożyć w wolnych miejscach zwinięte w ruloniki paski boczku i cebulę pokrojoną na ćwiartki, przyprawić, rozłożyć na wierzchu kawałeczki masła i rodzynki, wstawić do piekarnika (250 stopni), piec 40 minut, polewać sosem i odwracać co jakiś czas na drugą stronę.

Dodano: 09-04-2009
Odsłon: 1620
Obecna ocena: 3.25, głosów: 4
Oceń zasób:
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej >>

Polecamy · Linkujcie NAS! · Kontakt · Regulacje · Polityka prywatności