Kuchnia polska - przepisy.
Babka Wielkanocna
Skladniki:
3 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
Sposób przyrządzenia:
Jajka ubić z cukrem, margarynę rozpuścić. Do ubitych jajek dodać mąkę i proszek, do tego dodać rozpuszczoną, przestudzoną margarynę, dokładnie wymieszać. Wlać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy do babek, zostawiając 3-5 łyżek ciasta, do tego ciasta zostawionego dodać kakao i wymieszać. Następnie polać po wierzchu. Piec 45 minut. Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Dodano: 31-03-2009 Odsłon: 1384
|
|
Obecna ocena: 4.66, głosów: 3
|